مونتاژ در کارخانه‌ های سازنده ی خودرو

مونتاژ در کارخانه‌ های سازنده ی خودرو

در کارخانه بعد از این که بدنه خودرو رنگ شد به سالن مونتاژ فرستاده می‌شود. در سالن مونتاژ اجزای مختلف اتومبیل را به هم متصل می‌کنند در ابتدا قطعاتی که زیر کاری محسوب می‌شوند به هم مونتاژ می‌شوند به عنوان مثال قطعات ایزولاسیون از جمله این قطعات هستند. قطعات ایزولاسیون از داخل تا بیرون اتاقک را از لحاظ نفوذ صدا، حرارت و آب و … عایق بندی می‌کنند. یک سری از قطعات ایزولاسیون برای جلوگیری از نفوذ گرما و حرارت هستند و بعضی مخصوص جلوگیری از نفوذ آب هستند آنهایی که برای جلوگیری از نفوذ صدا و حرارت هستند، اول نصب می‌شوند چرا که باید به طور مستقیم با بدنه در تماس باشند به عنوان مثال عایق بندی صوتی و حرارتی پشت داشبورد اول نصب می‌شود بعد هم عایق بندی کف و سپس عایق بندی سقف انجام می‌شود که همگی مربوط به داخل اتاق هستند تزئینات عمل کردی هم نیاز به عایق بندی دارند که به عنوان مثال در محفظه موتور انجام می‌شود تزیینات داخلی شامل دسته سیم هایی هم می‌شوند. مثلاً سیم هایی که از محفظه موتور جایی که باتری وجود دارد خارج می‌شوند و به چراغ های عقب می‌رسند بعد هم ایزولاسیون شیشه انجام می‌شود.

بعد قطعات دیگری نصب می‌شود که شامل تودری‌ها و داشبود و قطعات رودری یعنی قطعاتی که بیرون بدنه می‌بینید مثل دستگیره ها و تزیینات بدنه می‌شود به طور موازی با این کار باید قطعات موتور را هم جمع و به هم متصل کرد تا موتور تشکیل شود. بعد از درست کردن موتور لازم است قطعاتی مثل دینام و استارت و به طور کلی سیستم‌های مختلفی که به موتور نزدیک‌اند را روی موتور نصب کرد. قبل از نصب موتور در داخل بدنه باید گیربکس و جلوبندی را هم نصب کرد و بعد همه این‌ها با هم داخل محفظه موتور قرار داده می‌شوند و سپس اگزوز وصل می‌شود. خودرویی که به این مرحله می‌رسد در ایستگاه‌های مختلف حرکت می‌کند و در این ایستگاه‌ها قطعات مختلف دیگر مثل چراغ برف پاک کن و… نصب می‌شود چرخ‌ها هم سرجایشان قرار می‌گیرند و دست آخر صندلی‌ها نصب می‌شود بعد تزیینات داخل صندوق انجام می‌شود و تنظیمات نهایی صورت می‌گیرد. این تنظیمات شامل توازی چرخ‌ها تنظیم چرخها و برنامه ریزی رایانه ای خودرو است. توضیحاتی که در مورد مونتاژ کارخانه جات خودرو سازی در بالا بیان شد، دید استاد کار را برای باز و بستن قطعات تکمیلی بر روی اتاق خودرو بازتر می‌کند همچنین عمل کرد او را بهبود می‌بخشد به طوری که ترتیب انجام مراحل مونتاژ را رعایت کرده و به این ترتیب بازده کار او نیز بالا می رود. در ادامه به مونتاژ برخی قسمت‌های خودرو که اهمیت و کاربرد بیشتری دارند می پردازیم:

نحوه ی باز کردن اتاق در خودروهای با شاسی مجزا

جدا از اتصالات پیچ و مهره ای که برای اتصال اتاق به شاسی و تثبیت آن در نظر گرفته شده اند. اتاق و شاسی در قسمت‌هایی دیگر نظیر میل فرمان سیم ترمز دستی لوله های انتقال روغن ترمز و سیم کشی های مربوطه به هم دیگر متصل‌اند که باید قبل از جدا سازی اتاق از شاسی آنها را از قسمت‌هایی که برای این کار تعبیه گردیده اند باز کرد.

در مورد سقف کاذب نمدی سقف باید به این نکته توجه شود که قبل از شیشه های عقب با جلو، باید آن را نصب کرد زیرا بعد از اتصال شیشه ها دیگر راهی وجود ندارد تا سقف کاذب جا انداخته شود.

یک استادکار صافکار باید بداند چه قطعه ای را در چه زمانی و بعد از بستن کدام قطعات ببندد.

برای این موضوع هم مثالی می زنیم:

در خودروی پژو ۴۰۵ هیچگاه نباید دستگیره های درب بازکن را بعد از رودری جا انداخت چرا که بعد از جا انداختن رودری دیگر امکان بستن دستگیره ها وجود ندارد.

نحوه ی بستن قطعات برقی و غیر برقی داخل درب

در ادامه به ترتیب بستن قطعات برقی و غیر برقی روی درب خودرو پژو ۴۰۵ طی ۱۵ مرحله

اشاره شده است.

زدن چسب قیر و چسپ موم و یا هر ماده ی ایزوله ی دیگر.

کشیدن مدار سیم کشی و اتصال آن با خارهای مربوطه.

بستن قفل درب همراه با میله ها و رابط‌های مربوطه و اتصال سیم کشی مربوط به قفل مرکزی.

دستگیره درب بازکن بیرونی و داخلی.

جا انداختن مغزی سوئیچ و خار آن.

نصب دستگاه شیشه بالابر و اتصال سیم کشی آن.

بستن ریل‌های جانبی شیشه

نصب آینه جانبی و اتصال سیم کشی آن

جا انداختن لاستیک ماهوتی

نصب بلندگو و اتصال سیم کشی آن

جا انداختن روپوش پلاستیکی چارچوب درب و همچنین آب گیرهای بیرونی و داخلی

جا انداختن شیشه ی درب

چسپاندن زه روی درب

چسپاندن قوم صداگیر

و در نهایت نصب، رودری اتصال سیم‌های مربوطه روپوش بلندگو و دستگیره ی داخلی

 و سفت کردن پیچ‌های مربوطه

مونتاژ درب خودروهای دیگر نیز به همین ترتیب است. البته به تازگی در کارخانه جات خودرو سازی به دلیل اهمیت زمان ساخت هر خودرو و سرعت بخشیدن به آن، مجموعه ی قفل دستگیره ی درب بازکن داخلی دستگاه شیشه بالابر و سیم کشی‌های مربوطه همگی بر روی یک صفحه ی فلزی بسته شده اند و این صفحه از داخل به درب پیچ می‌شود به این ترتیب کار مونتاژ راحت تر و سریع تر انجام می‌گیرد.

در مورد نحوه ی بستن قطعات در اکثر خودروها تقریباً عکس باز کردن آنها است همچنین باید گفت که توضیح چگونگی مونتاژ قسمت‌های مختلف آنها و همچنین تک تک خودروها به صورت جداگانه در این مثاله و هر مقاله دیگری کاری است بس دشوار و استاد کار ماهر و مجرب باید آموزش‌های لازم را که نتیجه ی آن تجهیز ذهنی کارگران است به آنها انتقال دهد تا در مواردی که برای اولین بار با آن برخورد داشته‌اند بتوانند کار مونتاژ را به درستی و بدون خطا انجام دهند.

جهت آشنایی با ساختمان خودرو و آموزش صافکاری Pdr پیشرفته این مقالات را مطالعه کنید.

 

نوشته قبلی

ابزار شناسی صافکاری

نوشته بعدی

صافکاری pdr چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری