نقاشی خودرو چیست؟

نقاشی خودرو یا ترمیم رنگ خودرو، یک فرآیند مهم و ضروری است که به زیبایی و جلوه‌ی اصلی خودروها حیات می‌بخشد. هرگاه خودرو آسیب ببیند و رنگ آن خراب و یا دچار آسیب‌دیدگی شود، نقاشی خودرو به عنوان یک راهکار حیاتی برای بازگرداندن جلوه و زیبایی از بین رفته خودرو به کار گرفته می‌شود. این فرآیند نه تنها به ارزش و قیمت خودرو کمک می‌کند، بلکه از نگاه عملی هم مانع از تعویض بخش‌های بزرگ و هزینه‌بر می‌شود. ما در صافکاری مهر آریا در این مقاله، به معرفی و پاسخ به این سوال که نقاشی خودرو چیست؟ و سپس به بررسی گام‌های مختلف و مزایای نقاشی خودرو خواهیم پرداخت تا بهترین روش‌ها را برای حفظ و بازسازی رنگ خودروها را به خوانندگان ارائه دهیم.

نقاشی خودرو امروزه با گسترش روز افزون استفاده از انواع وسیله‌های نقلیه و بالا رفتن نرخ آمار تصادفات به یکی از پر درخواست‌ترین خدمات تبدیل شده است. حتما شما نیز تا به حال تجربه آسیب دیدگی بدنه خودروی خود را شاهد بوده‌اید، در این هنگام بالاترین دغدغه صاحبان خودرو برگرداندن سطح آن مانند روز اول می‌باشد.

صافکاری بی رنگ در شرایطی که آسیب‌دیدگی چندان زیاد نباشد، در جهت تعمیر خودرو در اولویت تمامی صاحبان و تعمیرکاران قرار دارد. اما گاهی اوقات با افزایش شدت آسیب دیدگی صافکاری بدون رنگ امکان پذیر نیست. در این صورت لازم است تعمیرکار خودرو جهت از بین بردن عیوب ظاهری به نقاشی خودرو بپردازند  

نقاشی بدنه خودرو

از جمله کارهای تخصصی پس از آسیب دیدگی بدنه خودرو بر روی آن انجام می‌گیرد، می‌توان به بتونه کاری بدنه خودرو و سپس نقاشی آن اشاره نمود. دقت داشته باشید که تجربه بالای تعمیرکار خود را جهت انجام این گونه کارهای تخصصی از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. چرا که تنها با مهارت و تجربه می‌توان خودرو را مانند روز اول سالم و سلامت نمود.

توجه داشته باشید که از بتونه کاری بدنه خودرو در جهت از بین بردن پستی و بلندی شکستگی و آسیب پذیری‌های ایجاد شده در حین تصادفات، به عنوان پیش زمینه‌ای جهت نقاشی پس از آن استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که اصطلاح صافکاری با رنگ همان نقاشی خودرو می‌باشند. اما شما زمانی می‌توانید به انجام آن اقدام کنید که سطح زیرین تمام نقص‌ها و آسیب دیدگی‌ها تعمیر شده باشد  

مراحل نقاشی خودرو

نقاشی بدنه خودرو شامل چند مرحله می‌باشد که در ادامه به شرح تک تک آن‌ها خواهیم پرداخت. فراموش نکنید که یک تعمیرکار مجرب لازم است تمامی این مراحل را با بالاترین دقت ممکن انجام دهد.

 مرحله اول صافکاری بدنه

 از وظایف مهمی که صافکار و نقاشی خودروی حرفه‌ای لازم است انجام آن بپردازد، تخمین حساسیت و خسارات وارده به بدنه خودرو می‌باشد. پس از آن لازم است طبق مراحل اصولی به صافکاری رفع عیوب پستی و بلندی شکستگی و سپس نقاشی خود را بپردازند. پس از ابتدا به وسیله انواع ابزار صافکاری قسمت‌های قر شده را مانند روز اول صاف می‌کنند. امروزه یکی از مواردی که جایگزین روش های قدیمی شده صافکاری PDR می باشد

 مرحله دوم بتونه کاری و ایجاد سطحی صاف

 در صورت وجود شکستگی و پارگی بدنه خودرو، لازم است تعمیرکار با استفاده از لیسه گیری و بتونه کاری به تمامی خراش‌ها بپردازد و سطحی صاف و یکنواخت را جهت انجام مراحل بعدی ایجاد شود. پس از آن که به وسیله لیسه و رنگ خشک، سطوح خراشیده برطرف شدن و سطح یکنواختی ایجاد شد متخصص می‌تواند به نقاشی خودرو بپردازد.

 مرحله سوم نقاشی کردن اتومبیل

 در این مرحله تشخیص رنگ خودرو جهت نقاشی بدنه خودرو آن از اهمیت بالایی برخوردار است. نقاش باید به این نکته توجه داشته باشد که رنگ به دست آمده ممکن است پس از خشک شدن اندکی با رنگ‌ زمینه تفاوت داشته باشد و با توجه به این موضوع لازم است رنگی را بسازد که پس از خشک شدن تفاوتی با سایر قسمت‌های خود را نداشته باشد.

یکی از گزینه‌هایی که در این قسمت مورد توجه قرار می‌گیرد، استفاده از رنگ فابریک خودرو می‌باشد.  اما زمانی که رنگ فابریک در دسترس نباشد نیز افراد حرفه‌ای در این زمینه می‌توانند با به همراه داشتن کد رنگ وسیله نقلیه خود رنگی کاملا مشابه با رنگ فابریک آن به دست آورند. پس از آن شما نیز نمی‌توانید قسمت آسیب دیده خودروی خود را شناسایی کنید.

 مرحله چهارم پولیش کاری و واکس زنی 

 پس از انجام مراحل گفته شده تعمیرکار در مراحل انتهایی به پولیش کاری بدنه اتومبیل توسط دستگاه مخصوص آن می‌پردازد. دقت داشته باشید که در آخرین مرحله لازم است واکس زنی بر روی بدن صورت گیرد تا سطح آن کاملاً یکنواخت و مشابه سایر قسمت‌های دیگر بدنه خودرو باشد.. .

سوالات متداول

خط نقاشی ماشین در کارخانه‌ها به صورت اتوماتیک و به صورت رباتیک در حال فعالیت هستند؛ اتاق رنگ به نوعی شبیه سازی شده و ساده سازی شده این فرآیند هست که به میزان قابل قبولی از لحاظ کیفی به هم نزدیک ولی در روش اجرا متفاوت هستند.

رکاب های خودرو و قطعات پلاستیکی شامل سپرها، فلاپ ها و… در صورت آسیب دیدگی و نیاز به نقاشی خودرو تاثیری بر روی قیمت خودرو ندارند.

در مواردی که آسیب دیدگی شدید نباشد با صافکاری اصولی و استفاده از آستر های مناسب بدون نیاز به بتونه می شود قسمت های آسیب دیده را با ضخامت یکسان با بقیه قسمت های بدنه نقاشی کرد که طبیعتا زمان و هزینه این کار متفاوت خواهد بود.

در صورتی که در فرآیند نقاشی خودرو از مواد اولیه با کیفیت استفاده نشود و همچنین زیرسازی مناسبی انجام نشود، قطعه بعد از مدتی ممکن است دچار تغییر رنگ شود.

در صورتی که آسیب دیدگی شدید باشد و ورق بدنه دچار تغییر شکل و اصطلاحا کش آمدگی شده باشد بهتر است قطعه تعویض گردد و در صورت تعویض نشدن میزان ضخامت بتونه لازم برای پرکردن و فرم دهی قطعه بالا خوهد بود که بعد از مدتی منجر به مشکلاتی مثل ترک خوردگی و … می شود.

در صورتی که از زیرسازی و آستر مناسب استفاده نشود این اتفاق در قطعه رخ خوهد داد. قطعات پلاستیکی آستر مخصوص خود را دارند که قبل از نقاشی باید از این آستر استفاده شود.

نوشته قبلی

دیتیلینگ خودرو چیست؟

نوشته بعدی

نظرات مشتریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری